Lypsykarjapuolella on käytössä systeemi, jossa kaikki karjanomistajat nimeävät kaikki kyseisenä vuonna syntyvät vasikat samalla alkukirjaimella. Moni emolehmätila toimii samoin. Itsekin aloitin aikoinaan sopivasti A-vuonna Aallottaresta, Apilasta ja AdalmiinanHelmestä. Nykyään, kun syntyviä vasikoita on paljon, panostan erityisesti nimen keksimiseen, jotta tunnistan eläimen ja pystyn heti linkittämään sen sukuunsa ja ryhmäänsä. Esimerkiksi Jossun vasikat: Lissu, Mussu, Nöpö-Nassu, Ossi, Possu, Rossu tai Lissun tyttäret Pulla, Rinkeli, Sokeri ja Tiramisu.

Osa vasikoista saa nimensä poikkeuksellisen syntymätapahtuman mukaan, esimerkiksi kaksoset Sikin ja Sokin olivat todella nimensä veroisia, kun ne tunkivat yhtä aikaa ulospäin, mutta kumpikaan ei arvatenkaan omin avuin päässyt mihinkään. Spot On liukui syntymänsä hetkellä irtoaidan jalkaan jumiin, onneksi yövartija oli hereillä. Syntymäsukellukset kulkevat suvussa, sillä hänen tyttärensä Underground puolestaan sukelsi aidan ali toiselle puolelle. Siinä oli kyllä naurussa pitelemistä, ei luulisi että tuollainen tyyli voi periytyä!!

Mitä luulet, miten sujui ternimaidon juonti Tontulta ja Urpolta…? Tarinalle en keksinyt mitään nimeä, enkä hyvää tarinaa, joten hänestä tuli itse se Tarina.

Vasikoiden nimet kannattaa kirjoittaa korvamerkkiin nimenomaan siihen tarkoitukseen tarkoitetulla tussilla. Tavallinen tussi kuluu pois hyvin nopeasti.
Nimet pitää ottaa tietysti etukäteen kirjoitettuna merkkiin, ennen kuin tehokas merkkien kiinnittäjä saapuu paikalle.