Emo leimautuu vasikkaansa muutamassa tunnissa, vasikka emoonsa muutamassa päivässä. Jos haluat välttää sekaannukset, pidä emo-vasikka -paria erossa muista pari-kolme päivää. Jos tämä ei ole mahdollista, tarkkaile, että he löytävät toisensa ryhmäkarsinassa.

Voit huokaista helpotuksesta ensimmäisen kerran, kun vasikka on syntynyt. Toisen kerran, kun se on juonut ternimaidon. Kolmannen kerran, kun päästät sen pois poikimakarsinasta ja tiedät, että se osaa itse syödä, se on punnittu, korvamerkitty, napa on normaali, vasikka on kaikin puolin reipas ja normaali. Emolta ovat irronneet jälkeiset, se syö ja on normaali ja utare on normaali. Jos maitoa tulee ensimmäisinä päivinä runsaasti, eikä vasikka jaksa juoda kaikista vetimistä, tarkkaile utaretta tulehduksen varalta.. Nuori vasikka ja vastapoikinut lehmä tarvitsevat huomiota vielä ryhmäkarsinassakin! Yleiskunto, karva, silmät, syöminen, napa, liikkuminen, kakkaläjät, kaikki kiinnostavat meitä ”päiväkodintätejä” vielä monta päivää!

Emo leimaantuu vasikkaansa hyvin nopeasti ja tunnistaa omansa, mutta vasikka saattaa erehtyä emosta ja mennä juomaan maitoa keneltä sattuu saamaan. Sen takia on tärkeää, että vasikka oppii rauhassa tunnistamaan oman emonsa ja saa oikeat ternimaidot. Ryhmäkarsinassa vasikka saattaa päätyä juomaan jo aiemmin poikineelta emolta, jolloin se jää ilman tärkeää ternimaitoa. Vaarana on myös, että vasikka juo poikimattomalta emolta, jolloin syntymätön vasikka jää ilman ternimaitoa.
Vasikoiden napoja pitää tarkkailla useampi viikko syntymän jälkeen. Näin suuri napa vaatii eläinlääkärin arvioinnin ja lääkityksen.